Kolam SP3 mempersonakan kaki pancing

3 07 2008
SIAPA sangka ditengah-tengah deretan bangunan kedai dan kawasan perumahan berstatus kelas tinggi, terdapat sebuah kolam memancing ikan air tawar dan memancing udang di situ.

Dengan keluasan melebihi sebuah padang bolasepak, Kolam Memancing SP3 yang terletak di Sri Petaling sememangnya menjadi lokasi pilihan para pemancing disekitar Lembah Klang yang bukan sahaja teruja dengan cara tarikan ikannya yang kerap menggugat hati mereka tetapi berasa nyaman memancing khususnya pada waktu malam hari.

Di setiap sudut kolam, anda akan pasti terasa selamat dan tidak gusar kerana persekitarannya dipenuhi pancaran lampu kalimantang dan kemudahan tempat duduk memancing berbumbung berkonkrit yang memuaskan. Tiada masalah buat mereka untuk menarik ikan atau menghayun joran mereka dengan pelbagai aksi ke tengah-tengah kolam kerana kedudukannya yang agak tinggi.

Penulis yang kesempatan meninjau secara dekat kolam berkenaan bersama rakan-rakan malam tadi juga tertarik dengan usaha tuan empunya yang mengadakan pertandingan jackpot mingguan memancing ikan bermula dari 29 Jun hingga 6 Julai 2008 dengan tawaran hadiah cukup mempersonakan.

Hadiah-hadiah kepada pemenang adalah seperti berikut:

  • Pertama: RM500.00
  • Kedua: RM300.00
  • Ketiga: RM150.00
  • Keempat: RM100.00
  • Kelima & Keenam: Kad percuma memancing selama 4 jam

Kepada mereka yang mahu memancing, persediaan amat mudah. Kebanyakannya yang memancing menggunakan umpan dedak sepertimana kolam-kolam memancing lain. Yang menariknya disini mata kail rambai menjadi pilihan kaki pancing.

Bagi mereka yang pertama kali mahu mengunjungi kolam ini, lokasinya mudah dicari iaitu anda perlu menyusuri lebuhraya Kesas. Sebaik sahaja anda menemui papan tanda Sri Petaling dan Kompleks Sukan Bukit Jalil dari arah Cheras/Kuala Lumpur, anda perlu membelok kearah kanan.

Tidak sampai 200 meter, anda akan menemui stesen minyak BHP, sila belok ke kiri dan anda akan melalui kawasan perumahan kondominium. Kemudian anda akan menemui simpang tiga dan sila belok ke kanan. Dari simpang itu, jarak lokasi kolam tidak jauh lagi cuma 50 meter di sebelah kiri jalan.

Advertisements

Tindakan

Informasi

One response

4 06 2009
ikmal

over heard from a village in klang that a biggest salt water fishing park going to start soon in kampung delik.
can any1 guide me to there

ikmal

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: